3 Şubat 2018 Cumartesi

ESKİ 37 / YENİ 47 SOKAK




Müge Özen

37.sokaktaki evimizin bahçesinin arkasında kömürlükler vardı. ..annem babam ve tüm apartman komsularimiz o teras gibi yerde bahçede çay içerken biz ağaçlardan olmamis kayısılarin çağlalarini yerdik..kiraz ağacı çok yüksek olurdu..zor toplanırdi. . Tüm bahçenin keyfini yaşardik doyasıya. .At kestanesi ağaçları sokağı kaplamisti..yazin yemyesil..sonbaharda da sapsarı olurdu Sokağımiz.


Gülsen Özen Çamsarı

37.sokak no:44 un bahcesinde keyif yaparken...




No 36 (Duruyor)















Gülsen Özen Çamsarı

Ihlamur ağaçlar i 37 sokak bizim. Mis gibi kokardi


Sertaç Aktan


37, 35 hala eski evler duruyor Ümran Çölaşanın evi. Is bankasi lokali . Oraya balkondan attığım soganin hatti hesabi yok. (Çocukluk) bizim mahalle. Filli park . Bir de 8. Cad. Bizim dükkan Nezih meyhane . senelerin binası. Bekleriz.

Yukarı 37. Sokak. Sağ taraf Ümran amcalarin. ( Ümran Çölaşan ) sol bina deniz ablalarin, ve bir sürü anı ile yukarı doğru çıkıyor.


Melike Özen Yücel


Hey gidi gunler... Sağ tarafta biz otururduk ... Kocaman bahçemiz ve içinde kiraz ağaçları vişne ağaçları ... Çok sansliydik ve cok güzel büyüdük orda 


Abdullah Tek


6.cad de ve 37 sokak sol kose basinda ki bina da Gokhan vardi uzun boylu, solak, basket oynardik.. sag kose basinda ise 2 kardes otururdu, ama isimlerini hatirlayamiyorum, 
Zira Gul apt da da cok cocuk vardi ve ben onlarin isimlerini hatirlayamiyorum. Bilen birileri varsa 

yazarsa sevinirim..

 5. Cadde de ki parkin bittigi yer 37. Sokak tarafinda bi buyuk bosluk vardi..parkin karsisinda ki bina nin da bahcesi cok buyuk du. ne tuf tuf savasi yapardik oralarda..

Sevinç Acarkuzu

 Fakir Baykurt 37.sokaktaoturdu.


Aylin Kosovaeri Şahin

Bahçelievler ilkokuluna 65 sokağın üst kısmından 60 sokağa sola ve sonra sağa dönüp dördüncü caddeye çıkarak yürürdük, nedense dördüncü caddeden değilde, Azeri turşucusunun karşısından 5. Caddeye girer oradan da sola 35 sokağa girip giderdik. O yönde giderken 35 sokağın sağında kalan apartmanların bahçeleri 37 sokağa da çıkardı. Çok değişik gelirdi bana, blok gibi geniş olmaları ve iki sokağa da çıkmaları.
Solda genellikle iki katlı evler olurdu, o zamanlar çin elması dediğimiz küçük kırmızı meyveleri koparırdık o evlerin bahçelerindeki ağaçlardan.

Sokağın sonunda bahçelievler ilkokulunun arka kapısına varılırdı, kapının karşısında küçük toprak bir alan vardı 🙂 35 den çıkıp sağa aşağı dönülünce kaptan mağazasının sokağına çıkılırdı. Sola dönünce arabaların parkettiği yine küçük toprak alan ve dördüncü caddeye çıkılırdı.

Şekip Taşpınar


35 sokakta 37 sokağa da çıkan 17 numaralı apartmanda 10 yıldan fazla oturdum. Hatta bizim apartmanın ikiz apartmanı vardı, 13 numara. Arada da 2 katlı bir evde Şukufe teyze otururdu. Şimdi 
sanırım o ev lokal olmuş


Müge Kp


Annem 1946 dan geçen seneye kadar eski 37 yeni 47.sokakta yaşıyordu.bende annemin çocukluğunun geçtiği evde1968 de doğdum.bahçelievler ilkokulunun karşısındaki evde.benim çocukluğumda solumuzdaki ev kırhanlar kreşi sağımız oduncuydu.

Hilal Gürol


37. sokakta yıllarca fakir baykurt larla aynı sokaktaoturduk.. ortanca kızı ve oğlu arkadaşımdı


Oğuz Soysal

Bahçeli Gençlik futbol takimini hatirlayan var mi? Bir ara 3. Lige kadar yükselmisti. Sonra kaybolup gitti. 37. Sokaktamerkezleri vardi diye hatirliyorum.

No 39 İşbankası Lokali


İş Bankası Lokali için tıklayınız

No 23


 No:29 (Bina artık mevcut değildir.)





Diğer Fotoğraflar










0 yorum :

Yorum Gönder