21 Şubat 2018 Çarşamba

BAHÇE SOKAK (ESKİ 61 SOKAK ARKASI)



Bahçe sokak olarak nılan yer Emek Mahallesi Eski 61 sokağın başındaki dükkanların arkasında yer alan küçüçük bir sokaktır, ama bu küçücük sokağın kocaman anıları birikmiştir. Hemen karşısında küçük bir çocuk parkı bulunmaktadır.

Muazzez Hürriyet Onat


61 sokağın arka sokakta Bisiklet tamir edilen ve kiraya verilen dükkan bizim 😊(rahmetli annem işletirdi )yanında badanacı Ali Yorulmaz abi ve karşısında çocuk bahçesi 😊










Rahmetli babam ordudan emekli olduktan sonra o bisiklet dükkanını açmıştı,bisiklet motosiklet kiraya verilir,tamirleri yapılırdı bende kiraya verilipde zamanında gelmeyenleri bisikletimle bulur getirirdim:)

Köşedeki bahçeli ev  bizim yan komşularımızdı,Şerefnur teyze ,çocukları Saruhan ile UFUK.Babası balıkçıydı,öldükten sonra Şerefnur teyze kızılayda Hostayı açtı.Köşedeki bahçeli ev onlarındı,zengin olduklarını söylerlerdi:)

Kunduracı Selahattin abi.Dükkanın önünde dut ağacı.Bahçeye komşu Sevgili Filiz Ergeçgil'in bahçelerinde evcilik oynadığımız evleri.








Murat Kerimoğlu


Köşedeki pembe boyalı ev bizimdi, üst komşumuz meşure teyze, hemen balkona çıkınca sol çapraz 60 sokakta Meryem teyzeler:)))


Nezih Çobanlı


Emek mahallesinde numarasız sokak. karşışinda küçük bir çocuk bahcesi vardı. bisikletcide çok lastik tamiri yaptırmıştım. o binaların arkasında da dükkanlar vardı.















Önder Alpay


En altta pastane veya lokanta vardı, ön tarafta ortada bakkal vardı. köşede bheli ev vardı ayran yapıyorlardı sonra hostanın sahipleri diye duydum


Şenol Ulu


Bahçe sokak bu binaların arsaları yüz m2 ölçeğinde evlerin içerisi çok küçük 60 Sk tarafındaki en baştaki bina en büyük olanı Lokman hekim vardı bir Zamanlar en alttaki 59 sokak tarafı yıkılıp yeniden imar edildi


Işıl Tokelli


Bahçe sokağı kısa yaya yolu olan sokak. 60 ile 59 arasında küçücük sokaktı. köşesinde ayakkabı tamircisi vardı. bak yine unuttum adını.. dükkanın önünde de kim bilir kaç kere tırmanıp düştüğüm dut ağac







61 SOKAK İÇİN TIKLAYINIZ

0 yorum :

Yorum Gönder