- Atlas Kuru Temizleme için tıklayınız
- Saray Ticaret için tıklayınız
- Gümüş Pastanesi için tıklayınız
- Köker Anahtar Çilingir için tıklayınız
- Erzincan Mandıra için tıklayınız
- Besi Çiftliği için tıklayınız
- Çoban Çiftliği için tıklayınız
- Şato Kebapçısı / Baklavacısı için tıklayınız
- Kokteyl Lokantası için tıklayınız
- Küçükevler Çarşısı / Eski Fırın Çarşısı / 7 Kapı için tıklayınız
- Gümüş Sineması için tıklayınız
- Gümüş Pastanesi için tıklayınız
- Babanın Kıraathanesi için tıklayınız
- Zürih Pastanesi için tıklayınız
- Köker Anahtar/Çilingir için tıklayınız
- Best Video için tıklayınız
- Akalın Pastanesi için tıklayınız
- Trakya Pastanesi için tıklayınız
- Bahtım Pastanesi için tıklayınız
- Şamdan Pastanesi için tıklayınız
- Bulka Pastanesi için tıklayınız
- Seda Pastanesi için tıklayınız
- Kanarya Pastanesi için tıklayınız
- Yüksel Pastanesi için tıklayınız
- Işık Kitap Evi için tıklayınız
- Mehtap Açık Hava Sineması
- Kökerler için tıklayınız
- Türeyenler Kebap için tıklayınız
---------------------------
Yılmaz Askan
7 caddede ilk pastaneler olarak Bulka ve Seda pastaneleri açılmıştı. Zaten fazlaca dükkan yoktu. Tek veya iki katlı, renk renk çiçekler açan geniş bahçesi olan evler bulunurdu. Öğlenden sonra evlerin sakinleri olan amcalar bahçelerdeki kamelyalarda kitap okur,tavla oynarlar, bazen de ellerinde hortumlar çiçekleri sularlardı.Bahçe kapılarında genellikle hanımelleri ve sarmaşık gülleri vardı.
7. caddeye girişte büyük bir mandra, onun yanında da caddenin tek kırtasiye dükkanı vardı.Caddenin en büyük alış veriş merkezi ve tek supermarketi Gima idi.Benzinliğin karşısındaki geniş meydanda troleybüsler siralanır,yaklaşık 20 dakikada bir hareket ederlerdi. Cadde şimdi yöne doğru yine tek yönlüydü ama yalnızca belediye otobüsleri ters istikamette son durağa doğru gidebilirlerdi. Bilhassa cumartesi günleri troleybüslere son duraktan veya cami durağından binebilirdik. Çarşı durağına gelindiğinde kapı basamağında bile yer bulunmazdı.
Ayda Ucul Tokman 12 kasım 2013
Sevgili Bahcelili dostlar çocukluğumdan beri yaklaşık 45 yıllık Bahceliliyim Anneannem Dedem 1.caddede otururdu karşılarında Bahçelievler muhtarı Dursun Cetecioğlu amca vardı Bahçelievler e 40 yıllık muhtarlık hizmeti verdi .Yukarıbahcelievler muhtarı olarak ise bizim oturduğumuz bölgeye7.cadde ve yakını tüm sokaklara Muhtar olarak hizmet verenler arasında Mete Eczanesi sahibi Mete Turdu beyi hatırlıyorum.yıllar gecti bu kez tekrar Bahçelievler e dönüşte 2.cadde yakınında oturmaya başladık 15 yıldır halen oturuyoruz.muhtarımız dursun amcanın oğlu Ali Rıza Cetecıoglu kendisi kökten Bahcelili ve hizmet verenlerden, bugün vefat ettiğini duydum çok üzüldüm.Oglen namazında Bahçelievler Camii'nden Karşıyaka kabrıstanına defnedilecekmiş.Ali Rıza beye tanrıdan rahmet tüm sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyorumBülent Kıvanç :
Bu bina en az 60 yıllık İş Bankası devamlı vardı ama üst katı Kristal kahvehanesi idi langırt oynardık...
Yener Baysan
Troleybüslerin çalıştığı 73 ' li yıllar. Çarşı Durağı . Kar altında çok güzel bir manzara sağ tarafta görülen sarı binadan sonraki binanın altı Bahçelievler Pasajı . Bu pasajda fotoğrafçı Foto Gün vardı. Yaz tatilinde troleybüslerle giderek amca oğlunun yanında fotoğraf sanatını öğrenmiştim. Memuriyete başladığımda ayrıldığım güzel hatıraları olan güzel ve işlek bir caddedir.
Yavuz İnandık:
Üst kat " Yüksek Kahve " tabir edilen Kristal idi. Bilardo oynardık lise çağlarında. Alt katında Seymen Kuru Yemişçisi,(Bahçeli'nin en eskisi) bir kasap ve bir bakkal ( Abdullah ) hatırladıklarım.Bir de Pastahane vardı. Yüksel miydi, Venüs müydü ?
Minnoş Ertuğ Unutma
Merhaba Baha bey ben eski bahçelili olarak söyle söyliyebilirim iş bankasının olduğu yerin Rahmetli Turan ağbinin dükkanı vardı onun yanında çerezçi vardı birtat dı adı galiba onun yanında gene dükkanlar vardı onun üstü kahveydi bahçeli gençleri bilordo oynarlardı ağbimler dahil benide götürürlerdi karşı tarafta gene dükkanların olduğu tek katlı bir bina idi üstüde dediğiniz gibi sinema idi karşı köşeside sevgili koktely mizdi selam sevgilerHayrullah Ercan
Gümüş pastanesinin yanında kırtasiye yanında Kasap ve Cahit Cırıtlının Bonmarşesi vardı sonra işi pideciliğe döktü. oğlu Deneme lisesindeydi
Orhan Uğurluoğlu
Tabii ki vardı. Şimdi binanın altında Manav ve Cafe var. Manav'ı Hacı'nın babası açmıştı ve Bahçeli'nin tek manavıydı. Şimdi Hacı ve Abdullah'ın çocukları işletiyor yarısı da çiçekçiNecmi Köker
Troleybüs dikimevinden 3 cadde 6 cadde 7caddeye tersten girer sonduraktan u döner tekrar 7 cad 6 cad 2 cad beşevlerden dogru dikimevine kadar giderdi o resimdeki dolmuşu çok iyi hatırlıyorum üstü sarı değil altı ile aynı renk 53 model cavrolet idi
---------------
Okan Özçelik
7.CADDE SONDURAK SEDA PASTANESİ KARŞISINDAKİ EVİMİZ VE BEN
FOTO TOROS'TA ÇEKİLMİŞ BİR FOTOĞRAF
-------------------
------------------------
1970'ler
-----------
Hayrullah Ercan
Bu fotoğraftakiler Deneme lisesi 6Tab-A öğrencileri (benim sınıfım) Koyu renk ceketli ellerini kavuşturmuş olan benim. Bir cumartesi günü Arı sineması pastanesinin önünde sinema çıkışı
-----
Deniz Gürakar
O binanın girişinde Camci vardi Oda Benim Ulubatlı Hasan İlkokulu Arkadaşım Fikretlerindi.Seza Pınar Ünlüer
Bu binanın yanında merdivenlerle inince marangoz atölyesi gibi bir yer vardı.Hatırlayan var mı?
Ilgaz Köksal
Bu bina rahmetli Profesör Rasim Adasal'ın binası idi.ölmeden önce bakıcısı binayı üzerine geçirdiği için uzun seneler varisleri ile süren mahkeme nedeni ile boş kaldı şu anda bile bina olarak durmuyor yanılmıyor isem.
-----------
Nuran Selçuk Durmuş
1963 de Kurtuluş lisesinde okurken 7.cad son duraktan bakınca Çarşı durağında dönen otobüsler görünürdu. ..Yol gidiş geliş çift yönlü idi
Mine Narin
Bizim zamanımızda Bahçelievler Karakol durağı,pazar durağı hareketli idi.7. Cadde,Cami,Çarşı durakları fazla hareketli olmazdı.Renkli sinema,Figaro pastahanesi,Yazlık sinema hep karakolda idi.Pazar durağında büyük açık pazar kurulurdu.Emek hiç yapılmamıştı.Yavaş yavaş ortaya çıkıyordu.Sonra Arı sineması filan derken yavaş yavaş Bahçelievler sona doğru kaydı.Emekte yapılar ilerledi.
----------------------
A. Zafer Sadıkoğlu
Bu fotoğraf Bahçelievler 7. Cadde ile 29 Sokağın kesiştiği yer bence.Gördüğümüz iki katlı banka binası şimdi Marco Paşa olan yer karşı tarafı İş Bankası halen,29.un köşesindeki sarı kırmızı bina Hosta,karşı köşe Noterin olduğu bina ve 1980 lere ait bir fotoğraf Hosta binası o yıllarda yapıldı.Troleybüslerin hizmetten kaldırıldığı yıl 1981dir.
Bu fotoğraf Bahçelievler 7. Cadde ile 29 Sokağın kesiştiği yer bence.Gördüğümüz iki katlı banka binası şimdi Marco Paşa olan yer karşı tarafı İş Bankası halen,29.un köşesindeki sarı kırmızı bina Hosta,karşı köşe Noterin olduğu bina ve 1980 lere ait bir fotoğraf Hosta binası o yıllarda yapıldı.Troleybüslerin hizmetten kaldırıldığı yıl 1981dir.
---------
Son durak, Uğurlu Apartmanı
--------
Kapanmış
Ercan Yeldan
Semtimizin tek noter i halen bu binada faal
Sibel Onur Yimşek
Semtimizin tek noter i halen bu binada faal
Sibel Onur Yimşek
Eskiden LCW'nin olduğu yerde Ziraat Bankası vardı gibi hatırlıyorum
Kement KatlandurEski 29 cu sokak şimdi...61 nci sokak köşe..
Kement KatlandurEski 29 cu sokak şimdi...61 nci sokak köşe..
---------
ESKİ TÜREYENLERİN OLDUĞU BİNA
Gülhenar Alemdaroğlu
Simit cafenin tadilatı sırasında çekilmiş bir fotograf.
Simit cafenin tadilatı sırasında çekilmiş bir fotograf.
------------
Özcan Yaykın
SEVGİLİ
AYLİN HANIM, BAŞLATTIĞINIZ "ESKİ DOSTLAR" ANI VE FOTOĞRAF PAYLAŞIMININ
ÇIĞ GİBİ BÜYÜYEREK ESKİLERİ MUTLU ETTİĞİNİZ İÇİN SİZE TEŞEKKÜR VE MİNNET
BORÇLUYUM. PAYLAŞILAN ANI VE FOTOĞRAFLAR, BENİ ÇOCUKLUK VE GENÇLİK
YILLARIMA GÖTÜRDÜ. MERAN PAKEL KARDEŞİMİN
ÇİZDİĞİ "1955-1965 BAHÇELİEVLER 7.CADDE" ÇİZİMLERİNİ DE PAYLAŞIRSANIZ
SEVİNİRİM. EV EV DÜKKAN DÜKKAN 7. CADDENİN TAMAMINI RESMETMİŞTİR. İKAMET
EDEN KİŞİLERİN ADIYLA, DÜKKAN-SİNEMA-PASTAHANE-BERBER-BANKA VS. GİBİ
YERLERİ BİRE BİR BİZLERE SUNMUŞTUR. BU ÇALIŞMALARI DA (7-8 ADETTİR)
BLOĞUNUZ DA YAYINLARSANIZ İLGİ GÖRECEĞİNİ TAHMİN ETMEKTEYİM. BOL DOSTLU,
BOL ANILI GÜNLER DİLERİM.
0 yorum :
Yorum Gönder