7 Şubat 2014 Cuma

ESKİ GÜNLERİMİZ - NAFİZ UYGUR


Eskiden bahçelievler' de özellikle 7. Caddede yürürken selam vermekten yorulurduk. 95 yılından başlayarak günümüze kadar olan dönemde ise selam verecek arkadaş- dost arar olduk... Çocukken bahçelievler de sokaklarda kızlı erkekli her oyunu oynardık, büyüdükçe Emek - bahçeli arası turlarımız başladı, 7.cd. De dolaş Ötükende basketbol oyna, banklarda otur..
 
Hatırlıyorum da Belpa açıldığı zaman içeriye gizli gizli girmeye çalışır etrafı gezerdik. Küçükken 2 ve 3. Caddenin o...rtalarına doğru ptt binası ve polis karakolu vardı. Tam onun karşısında ise açık hava sineması olurdu, minderlerimizi ve çekirdeklerimizi alır ailece giderdik. Sonra ikinci sinemamız açılmıştı dedeman sineması olarak.. 7. Caddenin 6 ile kesiştiği köşede türeyenler lokantası vardı orada döner yemek... .

Milli kütüphane açıldığında soğuk bir beton yığını gibi duruyordu ama bahçeli-emek gelecek için göz kırpmaya başlamıştı o zamanlar ama ama ama anlat anlat bitiremeyiz, 4. Caddedeki azeri turşucuyu cafe mutluyu ... Şimdi kızıma ve eşime anlatıyorum o zamanları bazen geldikçe fırsat bulursak gezdirmeye çalışıyorum ama inanın o eski tadı bulamıyorum. Çünkü hüzün ağır basıyor ve gözlerim hep eski dost arıyor
Sevgi ve saygılarla
Nafiz Uygur

0 yorum :

Yorum Gönder