29 Ocak 2014 Çarşamba

EĞİLMEDEN, BÜKÜLMEDEN - UĞUR MUMCU SAYGIYLA ANILDI


OKULUMUZ MEZUNU UĞUR MUMCU'YUÖLDÜRÜLÜŞÜNÜN 21. YILINDA ANIYORUZ
21. ADALET VE DEMOKRASİ HAFTASI 
24 Ocak-31 Ocak 2014
EĞİLMEDEN BÜKÜLMEDEN
Bir kalem susar, yerini bir başkası alır. Bu kalemler tükenmez. Ne kelepçeler, ne demir kapılar, ne iddianameler ve ne de beş yıldan yirmi yıla uzanan hapis cezaları, bu kalemleri korkutamadı, bundan sonra da korkutamaz. Kalemler vardır, sömürünün, vurgunun zırhıdır. Kalemler vardır, özgürlüğün ve barışın silahıdır. Kalemler vardır, gençlerin idam kementlerinde kırılır atılırlar… Kalemler vardır, resmi belgelere durmadan imza atar. Ve kalemler vardır, yılmadan, usanmadan, eğilmeden, bükülmeden yazar…” (Cumhuriyet, 21 Mayıs 1976) Uğur Mumcu --YAZISINDAN YOLA ÇIKARAK EĞİLMEDİK BÜKÜLMEDİK BAŞLIĞI İLE CAĞDAŞ SANATLAR MERKEZİNDEKİ SÖYLEŞİMİZE BÜTÜN ARKADAŞLARIMIZI BEKLİYORUZ...SÖYLEŞİ SONRASI HER YIL OLDUĞU GİBİ KONUKLARIMIZ İLE ŞÖMİNE RESTAURANTTA SOHBETİMİZE DEVAM EDECEĞİZ...
 
Söyleşi: Eğilmedik Bükülmedik 
Yöneten: Sabri DOKUZOĞUZ 
Konuşmacı: Doğan YURDAKUL, Nihat GENÇ 
Saat, Yer: 16.30, Çağdaş Sanatlar Merkezi Düzenleyen: 
Bahçelievler Deneme Lisesi Mezunları Derneği


Semtlerimizin İki Guzel ve Kardeş Okulunun Mezun Dernekleri Başkanları dün Deneme Liseliler'in düzenlediği Uğur Mumcu'yu anma etkinliğinde bir aradaydılar.

İki değerli başkan Sayın Özay Ağca'yı (Deneme Liseliler Mezunlar Derneği Başkanı) ve Sayın Levent Keceli'yi (Cumhuriyet Liseliler Mezunlar Derneği Başkanı) gönülden tebrik ediyoruz.

Dostluklarımız ebedi olsun Bu ülkenin sizin gibi insanlara her zaman ihtiyacı var.

0 yorum :

Yorum Gönder