27 Ocak 2014 Pazartesi

AZERİ TURŞUCUSU 1970


Nur Hatipoğlu Othan 
"Benim hatirimda olan suanki mado.un yerinde olan Çesit bakkaliyesiydi ozamanin büyük bakkaliydi sonraki yıllarda ilaveten çeşitli turşular satmaya başladı ve sonraki yıllarda bakkaliye kapandı yanılmıyorsam ordan biri .Azeri Turşucusu adı altında yaninidaki kucuk dükkanı isletti yıllarca "

Nurdan Ömeroğlu Atasoy  
"Turşu suyu da içilirdi. "

Gülçin Baydur 
 "Azeri turşucunun önünden o güzel turşu suyunu çmeden geçmezdim...hatta kızı vardı..hicrandı adı...uzun yıllar oldu..."

Tuğrul Turhan  
"Emek 10. caddede otururken çok turşu aldım Azeriden, tek katlı yatay eski binanın yerinde şimdi Mado var evet. Azeri tam karşı çaprazda turşuculuğa devam ediyordu bir kaç yıl öncesine kadar, hala aynı yerde mi bilmiyorum...Bir de aklıma gelmişken, Azeri turşucusunun yanındaki sokağa girdiğinizde 50 metre ileride yol ayrımının köşesinde mısır patlatıp satan bir amca dururdu. hatırlayan var mı? "

Tarkan Vardaryildiz 
"Adı İsrafil'di. Komşu esnaflar azrail diye çağırırdı şimdi devretti karşı kaldırım çapraz aşagıya taşındı ama ne turşusu eskisi gibi keyifli ne de turşu suyu ne de kendi yüzü."

TC Meltem Sayılgan Keskinel  
"Okul cikisinda ugrar deli gibi tursu suyu icerdik, ne lezzetliydi "


Fatma Çiftçi 
"Çocukluğumun vazgeçilmeziydi.Okul çıkışı turşu suyu içmeden eve gitmezdik."

Orhan Tugtas  
"Okul çıkışı turşu suyu içer 64.cü sokaktan eve giderdik. "


Güler Aytan Gözgözoğlu 
"Cumhuriyet den çıkınca eve giderken bir bardak turşu suyu içerdik."

Meltem Kant  
"Her gün okul çıkışı bir bardak turşu suyu içmeden eve gidilmezdi "


Orhan Tugtas 
"Turşu suyunu ahşap bir fıçının içinden musluğu açarak doldururdu.En son turşu suyunu 1 TL.ye içtiğimi anımsıyorum."

Aynur Karatepe 
"Hatırlıyorum okuldan kacar 4 cadde ye gider turşu suyu içerdik ne güzeldi o suyun tadı. İlk onda görmüştüm yumurta turşusunu haaa bide karşısında şişman dondurmacı vardi hatırlayan varmış"


Gulgun Isiner 
"Enfes turşularrr anacım babacım alırlardı afiyetle yerdik"

Erdal Kılıç 
"Okul cıkısında tursu suyu ıcmeye gıderdık her gün


Suna Bilgen Polat
"Sahibi İsfendiyer Bey idi galiba, önceleri turşucunun yanındaki bakkalı işletirdi, sonra turşucuyu açtı. Birde hemen aynı alçak binanın sokağa girilen kısmında manav Nuri vardı. şişko manav derdik biz ona,baba-oğul çalışırlardı. Yanında Marangoz Şevki Usta'nın dükkanı....bizim evin mutfağını, evin tüm doalplarını yapmıştı.."


Berkan Soylemez Taşkın 
"Tarifi bile Azeri Turşucunun orada diye verirdik herkez bilirdi cünkü"

Aysegul Ekin  
"Evet ne guzelde tursuları vardı ya tursu suyu harıka idi "


Senol Ulu  

"Azeri Turşucunun sahipleri ermeni asıllı tuhafiyecilerdi. İstanbul'a taşındılar, o araziyi şimdilerde revaçta olan bir müteahhit Mehmet Çakır aldı ve yeni bina yaptı. Altında banka ve Mado pastanesi var.. Satışında aracılık ettim"

Özlem Şalva  
"Bir bardajk tursu suyu icinde bir adet salatalik..ne güzeldi tadı "

Murat Kaya
"Eski ismiyle 4 caddenin başında iş bankasının yanında kuaför Erdal , onun yanında stüdyo Beyazıt vardı , rahmetli babamın müşterisi varmıdır burda acaba ... Rahmetli Cenk Koray'ın annesi ve Levent kırcanın annesi babamın müşteri idi ... İsrail evleri cadde boyu , 8 . Caddede tusan blokları ve 8. Caddenin girişinde kocaman bir park vardı , bütün o caddelerin abileri basketbol oynardı orda sabahtan akşama kadar :))) ne güzeldi o zamanlar"


Hamdi Sarıkaya
"Çok turşusunu yedim çok turşu suyunu içtim"


Osman Nuri Yabancı
AZERİ TURSUCU 1970 li yillarda 76-C de kurulan muessesonin temeli 76-A AZRRİ Gidada bİsrafil KESKİNtarafindan atild.iNasil oldu diyeceksiniz yan tarafta bizim su isletmesi var ve su sadce DAMACANA larda satiliyor ve hergun bir iki damacana kirilir yani PASABAHCEye hizmet veriyoruz .İsrafil amca tombis damanakirilan ust kisimlarino ve alt kisimlarindan su an bildigimiz akyarvumlar iconde tursubsatmaya basladi bakkal ekmekten fazla tursu satinca AZERİ TURSUCU dogdu sonrasinda Bursa GEDELEK koyu (Ankara nin cuk ilcesi) sakinlaerinden Asim GULEC tarafindan isletilen dukkan simdilerde 4cadde no 71 de Fahri OZ ve kardesleri tarafindan hizmete devam ediyor.


1 yorum :

  1. Bahcelievler ortaokulunda okurken okula gelip giderken tursu suyu icer salatalik tursusu yerdik.kizi Hicran da bizim siniftaydi.Cumhuriyet lisesinde de bu devam etti.O gunler cok muhtesemdi.
    HAMDI ÇEVİK

    YanıtlaSil