2 Kasım 2012 Cuma

SORULAR : BU NEDİR?


Bülent Gür soruyor : Bu nedir?

Hani diyoruz ya zaman zaman birbirimize sorular soruyoruz Face Book Grubumuz üzerinden. Orası bizim evimizin oturma odası gibi.. Bir sürü insan hep bir ağızdan ama birbirimizi dinleyerek bir çok şey konuşuyor paylaşıyor hatta birbirimize sorular bile soruyoruz.

İşte bir Kasım akşamı hepimiz dışarıdan ekranlarımıza bakıyor gözükürken aslında sohbetteyiz.. Sevgili Bülent abimiz bulmuş resmi nereden bulduysa soruyor : Bu nedir?

Aslında pek oynamışlığım yok ama yine de resmi görünce çağrışım yapıyor. Hemen cevap veriyorum : Çelik çomak.. Bildim.

Bazı akşamlar soru sormakla kalmıyor yarışmalarda düzenliyoruz. O zaman herkesden önce cevap vermek önemli oluyor. İntertin hızına göre bazen erkende yazsanız diğerlerinden sonra çıktığı için yorumunuz Face Book üzerine birinciliği kaptırıyorsunuz.

Öyle akşamlarda çok heyecanlanıyoruz hepimiz. Bütün dikkatimiz ekranda ellerimiz klavyede soruyu bekleyip en hızlı cevabı vermeye çalışıyoruz. Siz de bizimle yarışmak isterseniz bekleriz..

Bu arada çelik çomak şöyle oynanıyor :

Küçük bir tahta parçası yere bir uçu taş üzerine gelecek şekile konur. Uzun bir çubukla tahta parçasının taşın üstünden çıkan kısmına hızlıca vurulur. Aldığı darbe ile yükselen tahtaya havada uygun konuma geldiği anda cubukla ikinci kez vurularak uzaklara gitmesi sağlanır.

Yada
toprak zemine hafifçe bir kuyu yapılır. Bunun üzerine konan ince bir dal, başka bir çubukla kuyudan aniden kaldırılarak havada vurulur.


Saygı ve sevgilerimle
Aylin Kosovaeri Şahin

0 yorum :

Yorum Gönder