29 Ekim 2012 Pazartesi

29 EKİM 2012 CUMHURİYET BAYRAMI - ATAMIZA YÜRÜYÜŞ

Bu sene Cumhuriyet Bayramı tüm ülkede hiç olmadığı kadar coşkuyla kutlandı hepimiz günün erken saatlerinden itibaren ellerimizde bayraklar sokaklardaydık. İstanbul, İzmir ve Ankara'daki dostlarımızın büyük bir çoğunluğu yaşadıkları şehirlerde ki etkinliklere katıldırlar. Yıllardır yaşamadığımız bir coşkuyu hep birlikte yaşadık. Yürüyüşlere ve etkinliklere katılamayan yaşlılar balkon ve camlardan ellerinde bayrak ve Atatürk resimleriyle bizleri selamladılar ve bizde coşkuyla onlara el salladık.

Ankara ekibi olarak saat 10:00'da Kızılayda Kızılay AVM önünde buluştuk. İstanbul'da yaşayan dostumuz Aydan Arar'da o gün Ankara'da bizimle beraberdi. Bir kısım ise bizden çok önce Eski Meclisin önünde yapılacak buluşma için oraya ulaşmıştı bile. Bizim dahil olduğumuz grupla önce Kızılay'dan Eski Meclisin olduğu yere yürüdük, ancak bizim vardığımızda meclisin önüne geçiş sağlanamadığından bir süre orada bekleyip sonra yeniden Kızılay'a doğru yürüdük. Necatibey Caddesinden, Maltepe'ye oradan Tandoğan ve nihayet Anıtkabir'e ulaştık. Anıtkabir'in önüne geldiğimizde saat 15:00 olmuştu. Genç yaşlı herkes herkes sokaklardaydı.

Hayatımda ilk kez Maltepe ve Tandoğan, Atatürk Bulvarı'nı aynı anda bir  trafiğe kapalı görmüştüm. Arabalar olmadan geniş caddelerde dilediğimiz gibi yürümek ve bayraklarımızı sallamak oldukça heyecan verici bir deneyimdi.

 
İstanbul

Ankara

Ankara


 

İstanbul

İzmir

Ankara

İzmir

0 yorum :

Yorum Gönder