23 Eylül 2012 Pazar

1. GELENEKSEL İMECE USULU MAHALLE PİKNİĞİ

 
Aramıza 2012 yılında katılan ve katıldığı günden bu yana bir çok buluşmamıza gelerek bizi sevindiren Salih Ayaşlı Deneme Lisesi mezunu bir abimiz. İlk günden beri bizi çiftliğine davet ediyor olmasına rağmen, ya denk getiremediğimizden ya da Salih Abi'ye yük oluruz endişesi taşıdığımızdan bir türlü gidememiştik.

Ama 2012 yaz başında İmece Usulu Mahalle Pikniği yapmaya karar verip yer aramaya başladığımızda Salih Abi'nin bu güzel önerisini daha fazla geri çeviremedik ve pikniğe gittiğimiz günden beri yeryüzündeki bir cenneti andıran bu çiftlikten çıkamıyoruz.
Salih Abi'nin güler yüzlü evsahipliği, "Burası sizin arkadaşlar" diyerek bize evimizden bile daha rahat haraket ettiğimiz huzur dolu bir mekana kavuşturduğu için kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır.


Tarihçesini Salih Abi'den dinlemenizi tercih ettiğim bu çiflik ailesi de Ayaşlı olan abimizin ailesinden kalma imiş. Anne ve Babasının oturdukları ev dışında kiraya verilen dört beş tane de daha sonradan yapılmış taş ev var. Yeri Elvan Kent, Erkeksu Köyü'nde. Bu sayfada sadece bir kaç resmini paylaştığım çiftlik, meyve ağaçları yemyeşil mekanları, bir müzeden farksız Salih Abi'nin eviyle anlatılmaz yaşanır bir yer gerçekten.
Saygı ve sevgilerimle,
Aylin Kosovaeri Şahin













0 yorum :

Yorum Gönder