21 Temmuz 2012 Cumartesi

EMEK-BAHÇELİ-ÇANKAYA OTOBÜSÜ


Yine Face Book sayfalarında gelişen projelerimizden bir tanesi de, çocukluğumuzdan beri bizi taşıyan Emek-Bahçeli-Çankaya otobusunun kaldırıldığını öğrenmemiz üzerine başladı.

Mahallemizde bu otobusu kullandığından kaldırıldığından mağdur olduğunu öğrendiğimiz sakinlerimiz olduğu haberi de gelince kolları sıvadık..


21 TEMMUZ 2012

Değerli Emek Bahçeli Dostları,


Daha önce de bahsettiğimiz EMEK-BAHÇELİ-ÇANKAYA hattında çalışan 167 nolu otobusun halk otobusleri kaldırıldığı donemde yolcusunun azlığı nedeniyle belediye encümeni tarafından kaldırılması konusu var gündemimizde. Semtimizde hali hazırda ikamet etmekte olan yaşlı ve çocuk nufusun kullandığı bu hat aynı zamanda guzergahı üzerinde bulunan tüm Çankayalılara da hizmet vermektedir. ...


Bu hattın geri kazanılması bir çok insanın özellikle yaşlı ve çocukların ulaşımlarını kolay ve uygun sağlamaları için ÖNEMLİDİR. Face Book dışında da semt sakinleri ile iletişimde olunduğunu bilmenizi isterim. Bir çok insan çanalarımızı duymuş umutla sonuç beklemektedir. Değerli Murat Giraygil'in çabaları ile kişisel olarak imzalanmış bir çok dilekçenin tek elden belediye encümenine ulaştırılması durumunda otobusun hatta geri verilmesi ihtimali doğmuştur. Bu amaçla hazırlanan dilekçe bir kaç gün içinde Grubumuzdaki dosyalar linkinden sağlanabilecektir. Aynı zamanda ACL Derneğinden de temin edilebilir olacaktır.

 SİZDEN RİCAMIZ DİLEKÇE HAZIRLANDIĞINDA 1. öNCELİKLE BİR KOPYASINI KENDİNİZİN İMZALAMASI 2. İMZALAMADAN ÖNCE ÇOĞALTACAĞINIZ KOPYALARIN DOSTLARINIZ VE ÇEVRENİZE İMZALATTIRILMASI 3. ELİNİZDE TOPLANAN İMZALARIN SİZLERE DUYURACAĞIMIZ BELİRLİ NOKTALARA TESLİM EDİLMESİ.

Ne kadar çok dilekçe toplamayı başarırsak ki 400 ün üzerinde olmasını umuyorum, o zaman otobusumuzu hatta geri kazandırma olasılığımız yükselecektir. Bu çağrı tamamen gönüllülük ilkesine dayanmaktadır. Bu nedenle kopyaların çoğaltılmasını ACL Derneğine bırakmak yerine akacağınız kopyaları imzalatacağınız dostlarınız için kendinizin çoğaltmasını rica ediyorum.


SEMTTE İKAMET EDEN DOSTLARIMDAN RİCAM


Kopyaların tandığınız esnaflarla görüşülerek gerek imza için dağıtılması gerekse geri toplanması için bize destek olmalarını rica edebilirsiniz. Boylelikle imzalanan dilekçeleri birden çok noktadan toplayarak belediyeye ulaştırabileceğiz.


Grubumuzdaki dostluğumuzu sosyal sorumluluk projeleri ile geliştirme ve beslememize imkan sağladığınız için hepinize çok teşekkür ederim.


GÖNÜLLÜ DESTEĞİNİZİ ESİRGEMEYECEĞİNİZE İNANIYORUM.

Saygı ve sevgilerimle

AKS


Ağustos 2012

Semtimizde yaşayan yaşça buyuk nufusun fazlalığı, guzergahı üzerinde dort okulun olması ve çankaya ile emek bahçeliyi bağlayan bu kullanışlı hat otobusunun mahalle sakinlerinin tum cabalarına ragmen yeniden hizmete alınmamasını üzüntüyle öğrendik.

Semtimize destek olmak amacıyla Ankara Büyük Şehir Belediyesinin şikayet hattına hazırladığımız dilekçeyi yollayrak sizlerinde bu konuda desteğini rica ediyoruz. Herhangi bilgisayar bilgisi gerektirmeden hic bir maliyeti ve yükü olmadan beş dakikada yapacağınız bu işlem semtimizde yaşayan herkesi çok mutlu edecektir.

Birlikten kuvvet doğar diyor desteğinizi bekliyoruz..

‎167 NOLU HATTIN YENİDEN SEMTİMİZE VERİLMESİ İÇİN YAPABİLECEĞİNİZ BİR ŞEY

VAR! Bu grup gönüllülük ilkesi üzerine kurulu olduğundan gönüllü arkadaşlarıma hattın yeniden verilmesi için bir önerim olacak. Ben az önce yaptım. http://www.sikayetvar.com/ firma/detay/ ankara-buyuksehir-bld... adresinde yer alan ŞİKAYET YAZ alanına tıkladığınızda bir form açılıyor..

Gelen formda şikayete konu firma : ANKARA BÜYÜK ŞEHİR BLD seçiniz. Kategori bolumune Trafik ve Ulaşım düzenleme seçiniz Konu alanına :167 NOLU HATTIN GERİ VERİLMESİ YAZINIZ..

Açıklama alanına aşağıdaki metni yazdım ben siz değiştirebilirsiniz.

"Sayın İlgili, Emek-Bahçeli hattında daha önce çalışan 167 numaralı otobüsün kaldırılması sonucu, çoğunluğu yaşlı nufustan oluşan semt halkının, semt içindeki hareketleri kısıtlanmıştır. 65 yaş üzerindeki vatandaşlarımız için pek çok hizmet sağlayan belediyenizin bu detayı atlamayacağına inanıyoruz. Ayrıca güzergahı üzerinde dört tane okul bulunan bu hat açık olduğu dönemlerde öğrenciler tarafından da kullanılmaktadır. Semtimizin yaşlı ve çocuklarının değişen hava koşulları ve fiziksel güçlerininin yetersizliği sebebiyle ihtiyacı olan bu hattın yeniden sağlanmasını bilgilerinize arzederim. Saygılarımla" Formun sağ alt kısmında üye değilseniz bölümündeki bilgileri doldurup gondere bastığınızda önce cep numaranız doğrulanıp arkasından telefonununuza bir doğrulama sms i atılıyor ve şikayetiniz işleme alınıyor.


 HİÇ BİR MALİYETİ OLMADAN SEMTİM İÇİN NE YAPABİLİRİM DİYORSANIZ LÜTFEN BU RİCAYI DİKKATE ALINIZ.. GERÇEKLEŞTİREN ARKADAŞLAR BİLDİRİRSE BAŞVURUMUZUN ÇOKLUĞUNU GÖREBİLİRİZ.

Aralık 2012

Özellike Sevgili Meltem Hatipoğlu Özen in büyük katkıları ile otobüsümüz için gerekli dilekçe sayısını tamamladık.

Şimdi sıra dilekçelerimizi ilgili adrese teslim ederek sonucu beklemeye geldi..

Yolumuz açık olsun..

25 Şubat 2013

Sevgili Erol Daylan sayısı üç yüzü geçen dilekçelerimizi Ankara Otobüs İşletmesi Daire Başkanlığına adımıza teslim etti bir takip numarası ile. Başlangıçta çok heyecanlı olmamıza rağmen aldığımız sözlü yanıt ile epeyce canımız sıkıldı. Onca çabamıza ve dilekçelerimize rağmen otobüsün geri gelme ihtimali neredeyse yok denecek kadar azdı. Çünkü belediye otobüsten çok Metro ve Ankaray'ın kullanılmasını istiyordu ve bu sebeple de otobüsleri kaldırmaktan yanaydı.

Ancak zaten Ankaray durakları çok uzak olduğundan herhangi bir otobüsün geçmediği Emek Mahallesinde oturan yaşlılar ve güzergah üzerindeki okulların öğrencileri için onca yolu yürümek hele ki kış mevsiminde oldukça zordu. Ama anlaşılan aynı pencereden bakmıyorduk olaylara.

Yine de henüz resmi olarak olumsuz bir yazılı yanıt almış değiliz. Umudumuzu kaybetmedik. Denemeye devam edeceğiz. Gelişmeleri aktarmaya da..

07 Mart 2013

İnternet ortamı üzerinden bir imza kampanyası başlattık sizin de desteklerinizi bekliyoruz.. Kampanyamıza destek vermek için lütfen tıklayınız

Umudumuza verdiğiniz destek için teşekkür ederiz.

11 Mart 2013

Sesimiz duyuluyor bugun tarihli Hürriyet Gazetesi Yalçın Bayer'in köşesine taşındı kampanyamız.

Teşekkürler Yalçın Bayer

Haberin Orjinali için :
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/22795883.asp



Saygı ve sevgilerimle

Aylin Kosovaeri Şahin

0 yorum :

Yorum Gönder