22 Eylül 2012 Cumartesi

EMEK-BAHÇELİ DOSTLAR GRUBUNUN ANLAMI

Bahçeli , Emek; Ankara da yaşayıp bu semtlerde yaşamayı düşlemeyen kişi herhalde yoktur.


Yaklaşık yarım yüzyıldır yaşadığım bu semtler benim hayatımı şekillendirmiştir. 8. Cadde, 4. Cadde,7 Cadde RİO ŞİŞMAN Pelikan, Akalın, Buket pastaneleri, meyve ve çiçek hırsızlığı yaptığımız bahçe içindeki evler,sokaklarda yaptığımız maçlar komşuluklar, dostluklar, ve daha neler neler.


Hepsi daha dün gibi yaşanmış anılar. İçlerinde en önemlilerinden biri de şu anda bile hala birlikteliğimizi koruduğumuz Cumhuriyet ve Deneme lisesi dostluğu. Her ne kadar aramızda her alanda rekabet olsa da, arkadaşlığımız her şeyin üstünde olmuştur Sonuç her ne olursa olsun kol kola, yan yanaydık.


Belli dönemlerde korku imparatorluğunun hakim olduğu ve sokaklarında bazen kovalamaca yaşadığımız, acı anılarımızın da yaşandığı semtlerimizde, dostluğumuzu ve birlikteliğimizi hiç kaybetmedik. Kirlenmişliklerin üzerine her zaman birlikte gittik. Ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılı ...ortamda, birliktelikler daha da önem kazanmaktadır. İnsanları kadın, erkek, inanan, inanmayan, Alevi, Sünni, başı örtülü, açık olarak bölerek yönetmeye çalışanlara inat , semtimizin sokakları cıvıl, cıvıl gençlik sesleriyle dolu.İlerici demokrat insanlarımızın bir kısmı semtimizden taşınmış olsalarda. Bu seslerin hiç susmaması için dayanışma ve birlikte hareketin önemi tartışılmaz.


Evet, eski Emek ve Bahçeli Sokaklarımızın fiziki olarak değişen yüzüne rağmen, tek değişmeyen bu dostluğumuzun daha da pekişerek devamını sağlamak bizlerin elinde. Değişim sürecinde, aramıza yeni katılan komşularımızı ve esnafı da, bizim yüreğimizin derinliklerinde hissettiğimiz, semtimizi koruma ve daha da güzelleştirme projelerimizin içine katmalıyız. Onların da bizimle aynı duyarlılıkta semtimize sahip çıkması için, içimize alarak, yapacaklarımızı belirlemeliyiz.


 Eski semt sakinlerimizin, özellikle sokak ve caddelerimizde ürkerek dolaştığı gözlemliyoruz.Oto galerileri semtimizi işgal etmişler. Görüntü, araç ve ses kirliliği her tarafımızı sarmış. Sokakta oynayan çocuklarımızın, dolaşan yaşlı, genç tüm semt sakinlerimizin ve misafirlerimizin birbirlerine saygı ile yaklaşmasını sağlamalıyız. Bu yolda, kişisel eğitimlerimizi, toplumsal eğitime dönüştürmeliyiz. Bizim gibi eski dostlar, tüm semt yaşayanları ile bu vazgeçilmez duyguları devam ettirmek için birlikteyiz ve birlikte olmaya devam etmeliyiz..


OZAY AĞCA 21.09.2012

0 yorum :

Yorum Gönder